19 Mayıs 2024 Pazar
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu yöntem bamya yemeğinin salyalanmasını engelliyor! Pişirmeden önce...

Bamya genel olarak herkes tarafından çok tercih edilmeyen bir yemektir. Ancak bamya yemeğini lezzetlendirdiğinizde çok memnun kalacağınızdan eminiz. Üstelik bamya yemeği yaparken salyalanmaması için ne yapmalı diyorsanız ona da cevap verdik. İşte ayrıntılar!

Bu yöntem bamya yemeğinin salyalanmasını engelliyor! Pişirmeden önce...
A+ A-

Bamya yemeğinin seveni de vardır sevmeyeni de. Ancak bugünkü püf noktalarıyla bamya yemeğini nasıl lezzetlendirebileceğinizi aktaracağız. Vereceğimiz tarif etli bir bamya yemeği olacak. Siz yine de et kullanmak zorunda değilsiniz, bu tarifi etsiz de yapabilirsiniz. Yemeğin lezzeti sosunda olacak. Ayrıca bamya yemeği yaparken salyalanmaması için ne yapmalı diye soruyorsanız bunun için de size bir püf noktası vereceğiz. Bundan sonra yaptığınız bamya yemeklerini çok beğeneceksiniz ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. O halde tarifin detaylarına geçebiliriz. İşte etli bamya yemeği tarifi...

etli bamya yemeği tarifi

ETLİ BAMYA YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler

  • 250 gram küçük boy bamya
  • 150 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 adet domates
  • 13-15 adet küçük diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 küçük adet soğan
  • 3 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Bu yöntem bamya yemeğinin salyalanmasını engelliyor! Pişirmeden önce... - Resim : 2

Yapılışı ve püf noktaları

  1. Öncelikle bamyaları temiz bir suyun içine attıktan sonra üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde 15-20 dakika kadar bekletin. Bu sayede bamya yemeğinin salyalanmamasını sağlamış olursunuz.

  2. Sonrasında etleri biraz su, soğan ve zeytinyağı ile pişmeye yakın bir ayarda pişirin. O sırada domates ve sarımsakları hazırlayın. İstediğiniz gibi doğrayın.

  3. Bamyalar yeterince bekledikten sonra başka bir kapta bamyaları, domatesleri ve sarımsakları güzelce harmanlayın. Üzerine tuz ve limon suyunu da ekleyin.

  4. Sonrasında harmanladığınız bamya karışımını eti pişirdiğiniz tencereye ilave edin. Ilık su ekleyip pişirmeye bırakın. Pişmeye yakın bir aşamada iken zeytinyağını da ilave edin.

  5. Yemeğin pişmesi tahminen 25-30 dakika kadar sürecektir. Yanına pirinç pilavı ya da cacık ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Bamya