Ev baklavasını bir de böyle deneyin! Bayram sofralarını şenlendirecek
Şeker Bayramı'nın vazgeçilmezi ev baklavası tarifi şimdiden araştırılmaya başlandı. Kolay, lezzetli ev baklavasının püf noktaları neler? İşte cevizli ev baklavası tarifi...
Ramazan Bayramı'na günler kala, misafir ağırlanacak evlerde hazırlıklar tam gaz sürüyor. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan ev baklavası için ise, kolay ve lezzetli tarifler araştırılmaya başlandı. Evde hazırlanan baklava, bazı püf noktaları içeriyor. Ev baklavasının lezzetini arşa çıkaracak tarifi sizin için derledik. İşte ev yapımı cevizli baklava tarifi...
EV YAPIMI BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
5,5 su bardağı un

İçi için;
Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;
Mısır nişastası
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su (1 litre)
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
300 g tereyağı ya da margarin
Hazırlanışı:
Ev baklavasının şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştırın ve kaynamaya bırakın.
15 dakika kadar kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamurunu hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve yavaş yavaş un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru un serptiğiniz tezgahta toparlayın ve 30 eşit parçaya bölün. Bunun için önce hamuru 3 eşit parçaya ardından her parçayı 10’a bölebilirsiniz.
Bu parçaları beze haline getirin.
Ardından bezeleri unlayarak, tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların aralarına nişasta serpip 10’ar 10’ar üst üste koyun.
10’arlı olarak grupladığınız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin. Hamurları açarken her hamurun eşit olması için ara ara çevirebilirsiniz.

Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
Baklavanızı dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün. Bu aşamada tereyağını eritirken yağın üzerinde oluşan köpükleri alın.
Hazırladığınız baklavanızı önceden ısıtılmış 160°C fırına koyun ve 30 dakika pişmeye bırakın.
Hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürerek altı üstü kızarana kadar 30 dakika daha pişirin.
Sürenin sonunda baklavanızı fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine gezdirerek 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Şerbetini güzelce çeken bayram baklavanız servise hazır.
Afiyet olsun!