Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 10°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Japonların yüzyıllık sırrı ortaya çıktı! Bu yöntemle az yiyip tok kalıyorlar!

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarına ev sahipliği yapan Japonya’da, küçük porsiyonlarla doygunluk hissi sağlamak bir yaşam biçimi. İşte Japonların sağlıklı kalma ve uzun yaşama sırrı...

Japonların yüzyıllık sırrı ortaya çıktı! Bu yöntemle az yiyip tok kalıyorlar!

Obezite oranının en düşük olduğu ülkelerden biri olan Japonya, küçük porsiyonlar ve dengeli tabaklar sayesinde hem sağlıklı kalıyor hem de uzun ömürlü bir yaşam sürüyor. Peki Japonlar, az yedikleri halde nasıl tok hissediyor? İşte Japon mutfağının ve yaşam felsefesinin arkasındaki beslenme tüyoları...

Japonların yüzyıllık sırrı ortaya çıktı! Bu yöntemle az yiyip tok kalıyorlar! - Resim : 1

KÜÇÜK TABAKLAR, BÜYÜK FARKLAR

Japon mutfağında porsiyonlar küçük ama özenlidir. Göz doyuran sunumlar sayesinde beyin, daha az miktardaki yemeği bile “yeterli” olarak algılar. Bu da fazla yemenin önüne geçer.

Japonların yüzyıllık sırrı ortaya çıktı! Bu yöntemle az yiyip tok kalıyorlar! - Resim : 2

HARA HACHI BU FELSEFESİ NEDİR?

“Hara hachi bu” Japonların yüzyıllardır benimsediği bir öğüttür: “Karnını %80 doyur.” Bu anlayış, fazla yemek yerine dengeli ve ölçülü beslenmeyi teşvik eder.

Japonların yüzyıllık sırrı ortaya çıktı! Bu yöntemle az yiyip tok kalıyorlar! - Resim : 3

PROTEİN VE LİFLİ GIDALAR TOKLUK SAĞLIYOR

Japon yemeklerinde sıkça yer alan balık, deniz ürünleri, sebzeler ve soya ürünleri; düşük kalorili ama yüksek besleyiciliğe sahiptir. Bu gıdalar hem tok tutar hem de sindirimi destekler.

YEME ALIŞKANLIKLARINDA ZİHNİSEL DENGE

Japonlar yemek yerken acele etmez, televizyon karşısında yemez. Yavaş ve farkında olarak yemek, tokluk hissini daha erken getirir. Bu da bilinçli yemenin etkisini artırır.

Japonların yüzyıllık sırrı ortaya çıktı! Bu yöntemle az yiyip tok kalıyorlar! - Resim : 4

FERMENTE GIDALARLA BAĞIRSAK SAĞLIĞI

Miso, natto ve turşu gibi fermente yiyecekler Japon mutfağında çok yaygındır. Bu besinler hem sindirimi kolaylaştırır hem de uzun vadede kilo kontrolünü destekler.

Japonya yemek