Lezzet eğlence ve yarışmaların buluştuğu bir festival: Kahramankazan Uluslarararası Kavurma ve Gastronomi Festivali
Türkiye'nin dört bir yanından gelen şefler Kahramankazan'da düzenlenen dev kazanlarda kavurma pişirdiler
Kahramankazan Millet Bahçesi'ndeki gastronomi festivalinde ziyaretçiler nereye baksa leziz yemeklerle karşılaştı. Ancak standların yıldızı, festivale adını da veren ilçenin meşhur kavurmasıydı. Sunum için bu görkemli lezzete uygun dev kazanlar kuruldu. Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu katılımcılara bizzat ikramlarda bulundu. Türkiye'deki üretimin yüzde 60'ını oluşturan meşhur Kahramankazan Balı da bir o kadar ilgi gördü. Sucuk, köfte, kokoreç ve farklı mezeler de masaları süsledi.

Tadım ve sunum programları sırasında yerel şefler de hünerlerini gösterme imkanı buldu. Kültürel miras ile birlikte yerel üretimin ve dayanışmanın başarılı bir örneği sergilendi. Farklı kentlerden gelen ziyaretçilerle ilçede renkli anlar yaşandı.
Doğal ürünler de unutulmadı. Standlardaki yerini aldi ve ziyaretçilere tanıtıldı.

Kahramankazan Uluslararası Gastronomi ve Kavurma festivali, müzik ve halk oyunları eşliğinde tam bir şölen tadında gerçekleşti. Çocuklar da oyun parkurlarının tadını çıkardı. Yarışmalar etkinliğe heyecan kattı.
Festival ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gördü.
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde orman yangını!Yerel Haberler
Van Erciş'te binlerce yıldır üretiliyor! Kilosu 50 ile 80 liradan satılıyor!Ekonomi