Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef kuzu etli elbasan tava tarifi! Kuzu etli elbasan tava nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’de yapılan ve sosyal medyada tarifi en çok araştırılan et yemeklerini sizin için derledik. Bugün menüde kuzu etinin en nefis hali var: Elbasan Tava!

MasterChef kuzu etli elbasan tava tarifi! Kuzu etli elbasan tava nasıl yapılır?

Ekranların en çok izlenen yarışması MasterChef Türkiye, her sezon olduğu gibi 2025 yılında da gastronomi meraklılarını ekran başına kilitliyor. Yarışmacıların yaptığı her tabak, sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından aranıyor, uygulanıyor ve yorumlanıyor. Özellikle et yemekleri, MasterChef izleyicisinin favorileri arasında yer alıyor.

Biz de MasterChef’te yapılan ve izleyenlerin evde denemeye bayıldığı efsane tarifleri adım adım aktarmaya devam ediyoruz. Bugünün yıldızı, kuzu etinin yoğurtlu ve yumuşacık haliyle gönülleri fetheden Elbasan Tava…

KUZU ETLİ ELBASAN TAVA: TARİHİ LEZZETİN MASTERCLASS HALİ

MasterChef yarışmacılarının sık sık tercih ettiği bu tarif, Balkan mutfağından gelen köklü bir lezzet. Yumuşacık kuzu eti, yoğurtlu terbiyesi ve fırında aldığı kıtır doku ile sofraların yıldızı olmaya aday. Üstelik yapımı da sandığınız kadar zor değil.

Malzemeler:

  • Yaklaşık 600 gram kuzu but eti (dört eşit parça şeklinde)
  • 30 gram tereyağı
  • İnce piyazlık doğranmış iki adet soğan
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Dört su bardağı su
  • İki su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı un
  • İki yumurtanın sarısı

MasterChef kuzu etli elbasan tava tarifi! Kuzu etli elbasan tava nasıl yapılır? - Resim : 1

KUSURSUZ SONUÇ İÇİN ADIM ADIM YAPILIŞI

İlk adımda soğanları ince ince piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritin ve kuzu etlerini iki tarafı mühürlenecek şekilde yaklaşık üç dakika pişirin. Ardından soğanları ekleyerek hafifçe kavurun. Üzerine su ve tuzu ekleyip kısık ateşte bir saat kadar pişirin. Etler yumuşacık olmalı.

Ayrı bir kapta yoğurdu alın. Yumurta sarılarını çırpıp yoğurdun içine ekleyin, unu da ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Etin suyundan bir kepçe alıp bu karışıma ekleyerek terbiyenin kesilmemesi için iyice karıştırın. Daha sonra bu sosu tenceredeki etlerin üzerine dökün.

180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafifçe kızarınca fırından çıkarın. Sıcacık servis edin ve MasterChef sofralarının vazgeçilmez lezzetinin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

EVDE MASTERCHEF HAVASI ESTİRİN

Bu tarif, hem misafir sofrasının yıldızı hem de aile yemeklerinin vazgeçilmez konuklarından biri olabilir. Kuzu eti sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak, kıvamı ve kokusuyla iştah açacak. MasterChef’te bu yemeğin yarışmacıları şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırdığı çokça görüldü.

Siz de bu tarifi deneyerek mutfağınızda All Star şef tadında bir menü hazırlayabilirsiniz. Üstelik yoğurtlu sosu sayesinde daha hafif ve dengeli bir lezzet sunar.

Masterchef