Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef’e damga vurdu! Orjinal Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'de son yarışmada Kayseri yağlaması yapıldı. Peki Orjinal Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte merak edilen yemeğin tarifi.

MasterChef’e damga vurdu! Orjinal Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Ekranların en sevilen yarışmalarından MasterChef Türkiye, geçtiğimiz akşam mutfaklarda sıkça merak edilen Kayseri yağlaması ile gündeme geldi. Kaptanlık oyunu için yarışmacılardan istenen bu lezzet, zahmetli görünmesine rağmen püf noktalarıyla kolayca hazırlanabiliyor. Kayseri mutfağının gözdesi olan yağlama, kat kat lavaşların arasına yayılan kıymalı harç ve üzerinde sarımsaklı yoğurt ile servis edilerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

YAĞLAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 5 su bardağı un.

İç harcı için:

500 gram kıyma, 2 soğan, 2 yeşil biber, 2 kırmızı biber, 2 domates, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kimyon.

Üzeri için: sarımsaklı yoğurt.

HAMURUN HAZIRLANIŞI

Yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alın. Ardından üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini streçle kapatıp temiz bir bezle örtün. Ortalama 40 dakika mayalanmaya bırakın.

MasterChef’e damga vurdu! Orjinal Kayseri yağlaması nasıl yapılır? - Resim : 1

KIYMALI HARÇ NASIL YAPILIR?

Tavaya kıymayı alıp kavurmaya başlayın. Suyunu çekince zeytinyağı ve tereyağı ekleyin. İnce doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından domates, salça ve baharatları ilave edin. Son aşamada sıcak suyu koyarak 8-10 dakika kısık ateşte pişirin.

YAĞLAMA SUNUMU VE PÜF NOKTALARI

Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Servis tabağı büyüklüğünde açtığınız bezeleri tavada çevirerek pişirin. Her katın arasına hazırladığınız kıymalı harçtan sürün. Kat kat hazırlanan lavaşların en üstüne sarımsaklı yoğurt ekleyin. Böylece ortaya görseliyle iştah açan, tadıyla ise bağımlılık yapan Kayseri yağlaması çıkar.

Masterchef yemek