Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 10°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef’teki Adana böreği tarifi! Adana böreği nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye yeni bölümüyle yine ekran başındakileri ekranlara kilitledi. Son yarışmada şeflerin yarışmacılardan istediği konsept, Türkiye’nin popüler börekleri oldu.

MasterChef’teki Adana böreği tarifi! Adana böreği nasıl yapılır?

Yarışmada birbirinden farklı lezzetler hazırlanırken, en çok öne çıkan tarif meşhur Adana böreği oldu. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle beğeni rekoru kıran bu börek, izleyicilerin de ilgisini çekti. Peki, MasterChef’te yapılan Adana böreği nasıl hazırlanır? İşte tarifi, püf noktaları ve yarışmada yaşanan gelişmeler…

MASTERCHEF’TE POPÜLER BÖREKLER GÜNDEM OLDU

MasterChef Türkiye’de her bölüm yeni bir heyecan yaşanıyor. Bu akşam menüde yer alan konsept, Türkiye’nin en sevilen börekleri oldu. Yarışmacılar farklı tarifler hazırlarken, şeflerin en çok dikkatini çeken lezzetlerden biri Adana böreği oldu. Bol peynirli, kat kat yufkasıyla damaklarda iz bırakan börek, sosyal medyada da gündeme taşındı.

MasterChef’teki Adana böreği tarifi! Adana böreği nasıl yapılır? - Resim : 1

MASTERCHEF MEŞHUR ADANA BÖREĞİ TARİFİ

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Adana böreği tarifi şöyle:

Malzemeler:

  • 16 adet baklavalık yufka
  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 200 gr tereyağı
  • 500 gr kaşar peyniri
  • 200 gr çeçil peyniri

Hazırlanışı:

Adana böreği için öncelikle tepsinizi tereyağı ile güzelce yağlayın. Ardından 8 kat baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek tepsiye dizin. Yufkaları kare dilimler halinde kesin. Yumurtayla sütü çırparak hazırladığınız sosun içine parçalanmış yufkaları batırıp tepsiye yerleştirin. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar ve çeçil peyniri serpin. Tekrar yufka parçalarını sosla birlikte ekleyin. Kalan 8 adet baklavalık yufkayı da aralarına tereyağı sürerek üst kata dizin. Son katı da tereyağıyla yağladıktan sonra ocağın kısık ateşinde böreğinizi pişirin. Her iki tarafı da eşit kızarana kadar kontrollü şekilde çevirerek pişirmeyi sürdürün. Bol peynir kullanımı, bu böreğin en önemli püf noktasıdır.

DOKUNULMAZLIK OYUNUNU KİM KAZANDI?

MasterChef’te haftanın 2. dokunulmazlık oyunu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Mavi takım, rakiplerini geride bırakarak dokunulmazlığı kazandı. Bireysel dokunulmazlık ise Çağlar’ın oldu. Gecenin sonunda ise Onur ve İlhan eleme potasına giren yarışmacılar oldu.

Masterchef yemek