Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef'teki ciğer sarma tarifi! Kuzu gömleğinin eşsiz lezzeti ciğer sarma nasıl yapılır?

Edirne’den Bursa’ya kadar Anadolu’nun pek çok şehrinde yapılan ciğer sarma, damakta bıraktığı yoğun lezzetiyle sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

MasterChef'teki ciğer sarma tarifi! Kuzu gömleğinin eşsiz lezzeti ciğer sarma nasıl yapılır?

Ciğer sarmanın en önemli özelliği, kuzu gömleğinin yağıyla ciğere kattığı eşsiz aromadır. Baharatlar, soğan ve kuş üzümüyle harmanlanan ciğer, gömleğin içerisinde piştiğinde hem görünümü şık olur hem de ağızda dağılan bir lezzete kavuşur. Anadolu mutfağının bu özel tarifi, davet sofralarında da başrolü kolaylıkla kapar.

CİĞER SARMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 300 gram kuzu ciğeri
  • 1 kilo kuzu gömlek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Çam fıstığı, kuş üzümü
  • Tarçın, kimyon, karabiber, yenibahar
  • Tuz
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı, ince kıyılmış dereotu veya maydanoz

MasterChef'teki ciğer sarma tarifi! Kuzu gömleğinin eşsiz lezzeti ciğer sarma nasıl yapılır? - Resim : 1

CİĞER SARMA TARİFİ ADIM ADIM

Öncelikle pirinçleri 10 dakika soğuk suda bekletin. Ardından bir tencerede tereyağını eritip fıstıkları hafifçe kavurun. Küçük doğranmış soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edip kavurma işlemini sürdürün.

Baharatları, tuzu ve sıcak suda beklemiş kuş üzümlerini de ekleyip sıcak suyu ilave edin. Pilavı pişmeye bırakın. Bu sırada tavada küp küp doğranmış ciğerleri sıvı yağ ile kavurun. Suyunu çekince tuz ilave edin ve ocaktan alın. Pişen pilava ciğerleri ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ya da maydanozu da harca ekleyin.

Hazırlanan kuzu gömleğini küçük parçalara bölün ve kaselere yerleştirin. İçine harç koyup kapatın ve ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

CİĞER SARMANIN PÜF NOKTALARI

Kuzu gömleğinin taze ve ince olmasına özen gösterin. Baharatların ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayın ama özellikle tarçın ve yenibahar eklemeyi unutmayın. Pilav harcının ne çok kuru ne de çok sulu olması gerekiyor. Böylece gömleğin içinde hem formunu korur hem de dağılmadan servis edilir.

yemek