Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 10°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef'teki kağıt kebabı tarifi! Kağıt kebabı nasıl yapılır?

TV8'de ekrana gelen MasterChef'te bu hafta yarışmacılar kağıt kebabı yaptı. Peki kağıt kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilenler.

MasterChef'teki kağıt kebabı tarifi! Kağıt kebabı nasıl yapılır?

TV8’de yayınlanan MasterChef Türkiye 2025’te gündeme gelen Kağıt Kebabı, hem şeflerin hem izleyicilerin radarına girdi. Hatay’ın Antakya ilçesine özgü olan bu coğrafi işaretli yemek, gerek kullanılan kuzu kıymasıyla gerekse pişirme tekniğiyle damak çatlatıyor. Şef Mehmet Yalçınkaya, yarışmada bu kebabın tüm inceliklerini tek tek anlattı. Peki Kağıt kebabı nasıl yapılır, hangi malzemelerle hazırlanır ve en önemlisi pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte MasterChef’te anlatılan tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz kağıt kebabı detaylarıyla…

MasterChef'teki kağıt kebabı tarifi! Kağıt kebabı nasıl yapılır? - Resim : 1

KAĞIT KEBABI TARİFİ NASILDIR?

Malzemeler:

  • 400 gram orta yağlı kuzu kıyma
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Süsleme için: 1 domates, 1 biber

İlk olarak biberleri, sarımsakları ve maydanozu ince ince doğrayın veya zırh ya da robot yardımıyla çekin. Derin bir kapta kıymayı tuz ve karabiberle harmanlayın. Ardından çektiğiniz sebzeleri kıymaya ekleyin ve en az 1 saat boyunca yoğurun. Bu süre, malzemelerin birbirine geçmesi açısından oldukça önemlidir.

Kıymayı eşit şekilde 3 parçaya bölün. Her bir parçayı pişirme kağıdına daire biçiminde yayıp yayarak şekil verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kıymayı üzerine yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak kebabın suyunu muhafaza edin. Üzerine doğranmış domates ve biber yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar, kıymanın suyu çekilene dek pişirin. Fırından çıkan kebabı tırnak pidenin üzerine alarak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

MasterChef'teki kağıt kebabı tarifi! Kağıt kebabı nasıl yapılır? - Resim : 2

EN LEZZETLİ KAĞIT KEBABI İÇİN BUNLARA DİKKAT!

  • Et seçimi çok önemli:
    Mehmet Yalçınkaya’ya göre kağıt kebabı en iyi kaburga etinden yapılan kıymayla olur. Etin yağ oranı dengeli olmalı. Dana değil, kuzu eti tercih edilmelidir.
  • Zırh fark yaratır:
    Etin ve sebzelerin zırhla çekilmesi, kebabın yapısını bozmadan daha doğal bir lezzet ortaya çıkarır.
  • Kağıdı nemlendirin:
    Pişirme kağıdının yanmaması ve kıymaya kötü koku geçirmemesi için kağıdın hafif ıslatılması önerilir.
  • Kıyma ince yayılmalı:
    Kağıda yapıştırılan kıymanın çok kalın olmaması, pişme süresi ve lezzeti doğrudan etkiler.
Masterchef yemek yemekler