Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef’teki kokoreç tarifi! Kokoreç nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’de kokoreç yapıldı. Peki Kokoreç nasıl yapılır? İşte MasterChef'teki merak edilen o tarif.

MasterChef’teki kokoreç tarifi! Kokoreç nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’nin son bölümünde yarışmacılar, Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden kokoreçi hazırlayacak. En iyi kokoreci yapan isim eleme potasından kurtulacak. Peki evde MasterChef usulü kokoreç nasıl yapılır? İşte detaylar ve pratik tarifi...

MASTERCHEF’TE KOKOREÇ RÜZGARI ESTİ

Ekranların fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye, bu akşam izleyicileri adeta kokoreç kokusuna doyuracak. Usta konuk şef Erdal Aslanboğa’nın da yer aldığı bölümde yarışmacılar, klasik kokoreç tarifine kendi dokunuşlarını katarak jüriden tam not almaya çalışacak. Programın ardından binlerce izleyici “MasterChef kokoreç nasıl yapılır?” sorusunu araştırmaya başladı. Biz de sizler için evde kolayca yapılabilecek, hazır kokoreçle hazırlanan lezzetli bir tarif derledik.

MasterChef’teki kokoreç tarifi! Kokoreç nasıl yapılır? - Resim : 1

MASTERCHEF’İN FAVORİ KOKOREÇ TARİFİ

Kokoreç, dışı kıtır içi sulu dokusuyla Türk sokak mutfağının vazgeçilmezi. Bu tarifle hem pratik hem de ustalara taş çıkartacak kadar lezzetli bir kokoreç hazırlayabilirsiniz. Üstelik malzemeler oldukça sade:

Malzemeler:

  • 1 kg doğranmış kokoreç
  • 3-4 normal ekmek
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Servis Önerisi:

Yanına bol turşu ve buz gibi ayran ya da şalgam suyu…

TAVADA MASTERCHEF USULÜ KOKOREÇ NASIL YAPILIR?

Kokoreçleri geniş bir tavaya alın. Eğer hazır doğranmış kokoreç kullanıyorsanız doğrudan pişirmeye başlayabilirsiniz. Ancak dolama kokoreç tercih ettiyseniz önce ince dilimler halinde doğrayın.

Kokoreçleri önce harlı ateşte, ardından kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Pişerken keskin bir bıçak yardımıyla ince ince doğrayın. Bu işlem, kokorecin hem daha kıtır hem de aromatik olmasını sağlar.

Kokoreçler tamamen piştikten sonra ocağı kapatın. Ekmekleri ikiye bölüp, sıcak sıcak kokoreci arasına yerleştirin. Üzerine bir tutam tuz, karabiber, kimyon ve acı pul biber serpiştirin.

Servis ederken turşu ve ayran ile sunum yaparak sokak lezzetini evinize taşıyabilirsiniz.

yemek Masterchef