Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef’teki Sinop usulü nokul tarifi! Sinop usulü nokul nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’de yapılan ve dikkat çeken Sinop usulü nokul tarifi merak konusu oldu. Peki Sinop usulü nokul nasıl yapılır? İşte merak edilen o tarif.

MasterChef’teki Sinop usulü nokul tarifi! Sinop usulü nokul nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’de hazırlandıktan sonra izleyicilerin en çok araştırdığı tariflerden biri de Sinop usulü nokul oldu. 5 çaylarının vazgeçilmezi hâline gelen bu özel lezzet, pratik hazırlanışı ve nefis tadıyla günün her saatine eşlik ediyor. MasterChef’in ekranlara taşıdığı nokul, kısa sürede “Evde nasıl yapılır?” sorusuyla arama trendlerinde üst sıralara çıktı. Siz de bu eşsiz hamur işini denemek istiyorsanız, tüm detaylarıyla hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

Sinop mutfağına özgü olan nokul, hem tatlı hem de hafif bir hamur işi olmasıyla öne çıkıyor. Yumuşacık dokusu ve içinde kullanılan kuru üzüm–ceviz karışımıyla herkesin bayıldığı bu tarif, çay saati sofralarına adeta bir yıldız gibi oturuyor.

SİNOP USULÜ NOKUL NEDEN BU KADAR SEVİLDİ?

MasterChef izleyicilerinin dikkatini çeken nokulun en büyük özelliği, yumuşak hamuru ve iç malzemesindeki aromatik denge. İçine eklenen kuru üzüm, ceviz ve şeker üçlüsü tatlıyla doyurucu bir lezzet uyumu sağlıyor. Aynı zamanda hamurunun kolay hazırlanması, kısa sürede pişmesi ve yüksek lezzet vermesi nokulun popülerleşmesini sağlıyor.

MasterChef’teki Sinop usulü nokul tarifi! Sinop usulü nokul nasıl yapılır? - Resim : 1

SİNOP USULÜ NOKUL TARİFİ

MasterChef’e damga vuran tarifin malzemeleri oldukça ekonomik ve hazırlanışı son derece kolay. İşte adım adım ev yapımı nokul tarifi…

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi:

  • Kuru üzüm, sıvı yağ, şeker, ceviz

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI ADIM ADIM

Tarife başlamadan önce su ve sütü ılık hâle getirin. Ardından karışımın içine şeker, tuz, yağ ve mayayı ekleyerek karıştırın. Mikser kullanmanız hamurun daha iyi toparlanmasını sağlar.

Unu kontrollü şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini bir bezle kapatarak mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru üç eşit parçaya ayırın ve her parçayı yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın.

Yufkanın her yerine fırça yardımıyla yağ sürün. Üzerine isteğe göre şeker serpin. Ardından bolca kuru üzüm ve ceviz ekleyin. Üzümü fazla kullanırsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Tepsiye dik şekilde dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün.

PİŞİRME TEKNİĞİ

Nokulun en sevilen yönü, kısa sürede pişmesi ve formunu bozmadan kabarmasıdır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan nokulların mis gibi kokusu evinizi saracak ve sofraya koyar koymaz tükenecek!

Sinop Masterchef