MasterChef’teki tavuk kapama tarifi! Tavuk kapama nasıl yapılır?
TV8’in sevilen yarışması MasterChef Türkiye’de mutfakları mis gibi kokutan bir tarif yapıldı: Tavuk kapama! Lokum gibi pişen tavuk etleriyle yapılan bu klasik lezzet, izleyenleri adeta ekrana kilitledi.
MasterChef Türkiye’de bu akşam yarışmacılar tavuk kapama tarifiyle hünerlerini sergiledi. Evde denemek isteyen izleyiciler, “MasterChef tavuk kapama nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. Geleneksel mutfağın en sevilen tariflerinden biri olan tavuk kapama, hem doyurucu hem de sunumuyla göz alıcı bir yemek olarak öne çıkıyor.
Lokum gibi yumuşacık tavuk butları, tereyağlı pirinçle birleşince ortaya çıkan lezzet damakta iz bırakıyor. İşte MasterChef dokunuşuyla tavuk kapama tarifi…
TAVUK KAPAMA TARİFİ VE MALZEMELERİ
Pilavı için:
- 2 su bardağı pirinç
- 6-7 dal taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir tutam nane, pul biber ve karabiber
- Tereyağı veya sıvı yağ (kavurmak için)

Tavuklar için:
- 6 adet tavuk but
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 1 dilim limon
- Tuz
- Su
TAVUK KAPAMA HAZIRLANIŞI
İlk olarak tavuk butlarını güzelce yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine su, defne yaprağı, limon, sarımsak ve soğanı ekleyin. Tavuklar yumuşacık kıvama gelene kadar haşlanmalı. Bu sırada tavuk suyu lezzetini içine çekerken siz de pilav hazırlığına başlayabilirsiniz.
Pilav için doğranmış kuru ve taze soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Pirinçleri ekledikten sonra baharatlarla harmanlayın ve güzelce karıştırın.
Ardından fırın tepsisine pirinçleri yayın, üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizin. Süzdüğünüz tavuk suyundan 3,5 su bardağı kadarını pirinçlerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak önceden ısıtılmış 190–200 derecelik fırında 45–50 dakika pişirin.
Yaklaşık 30 dakika sonra folyoyu kaldırın ve üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis edin. Misafir sofralarına çok yakışacak bu tarif, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak.