MasterChef’teki tonbalıklı lazanya tarifi! Tonbalıklı lazanya nasıl yapılır?
MasterChef’te yapılan balık lazanya tarifi sosyal medyada gündem oldu. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ton balıklı lazanya tarifiyle sofranıza fark katın.
TV8’in fenomen yarışması MasterChef Türkiye bu akşam izleyenleri balık kokusuyla buluşturdu. Kırmızı takım ve mavi takım arasında nefes kesen mücadelede konuk şefin istediği yemek balık lazanya olunca, izleyiciler de hemen “MasterChef ton balıklı lazanya nasıl yapılır?” sorusunu sormaya başladı. Programda ilham alanlar için biz de evde şipşak hazırlanabilecek ton balıklı lazanya tarifini sizler için derledik.
YORGUN GÜNLERİN KURTARICISI PRATİK TARİF!
Hafta içi yorgun günlerde mutfağa girmek kimine zor gelebilir ama bu tarif sayesinde hem doyurucu hem de lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak mümkün. Üstelik lazanya yaprağı, ton balığı, mısır, kaşar peynir ve domates sosuyla yapılan bu yemek, klasik lazanyadan çok daha hafif ve pratik. MasterChef’in ilham verdiği bu tarif, işten gelenlerin “ne pişirsem?” derdine çözüm oluyor.

TON BALIKLI LAZANYA TARİFİ – ADIM ADIM YAPILIŞI
İlk olarak uygun bir borcam seçin ve en alt tabanına lazanya yapraklarını dizin. Ardından, baharatlarla karıştırılmış domates konserveyi bu tabanın üzerine sürün. Bir kat daha lazanya ekleyin ve bu sefer içine ton balık, mısır, doğranmış kırmızı biber, mantar ve isteğe göre soğan ilave edin. Üst üste bu işlemi tekrar ederek birkaç kat oluşturun. En son kata geldiğinizde kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ortalama 180 derecede 20-25 dakika yeterli olacaktır. Fırından çıkan bu efsane lezzet, yanında hafif bir yeşil salata ile mükemmel bir uyum sağlar.
MALZEMELER LİSTESİ (4 KİŞİLİK)
- Birkaç lazanya yaprağı
- 1 konserve ton balığı
- 1 su bardağı mısır
- 1 kutu doğranmış domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı mantar
- Tuz, karabiber, pul biber, pizza baharatı