16 Mayıs 2024 Perşembe
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Meğer bu zamana kadar yanlış yapıyormuşuz! İşte tam kararında çilek reçeli tarifi

Çilek reçelini her mevsim severek tüketiriz. Çilek reçeli yapmak oldukça meşakkatlidir çünkü ayarını tutturmak zordur. İşte sizler için tam kararında çilek reçeli tarifi...

Meğer bu zamana kadar yanlış yapıyormuşuz! İşte tam kararında çilek reçeli tarifi

Çilek reçelinin mis kokusuna ve lezzetine hayran olanlar için harika ve aynı zamanda oldukça lezzetli bir tarif sunuyoruz. Pürüzsüz kıvamı ve mükemmel ölçüleri ile bu çilek reçeli tarifi, denemeniz için sizi bekliyor. Sofralarımızın olmazsa olmazlarından biri olan reçeller içinde, çilek reçeli herkesin en favorisi. Tıpkı çocukların da bayılarak tükettiği gibi, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu İşte sıra tarifimizde:

İŞTE TAM KARARINDA ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER

2 kilo çilek

8 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

TAM KARARINDA ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR

Meğer bu zamana kadar yanlış yapıyormuşuz! İşte tam kararında çilek reçeli tarifi - Resim : 1

Önce çilekler temizlenerek güzelce yıkayın. Daha sonra iki kilo şekeri üzerine dökerek 1 gece boyunca bekletin. Ardından orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatın.

45 dakika kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın limonu ekleyerek, kavanozlara koyun.

Ağzını iyice kapatarak sert çevirin.

Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Çilek çilek reçeli çilek reçeli faydaları çilek reçeli tarifi