Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Niğde'de üretiliyor... 100 liraya kapış kapış gidiyor...

Niğde'de üretiliyor. Coğrafi tescil alan 'Niğde tahinlisi' Ramazan'da iftar ve sahur sofralarını şenlendiriyor. 500 gramı 100 TL'ye satılan pide yok satıyor.

Niğde'de üretiliyor... 100 liraya kapış kapış gidiyor...

Ramazan ayında Niğde tahinlisine Niğdelilerin ilgisi büyük. İftar ve sahur sofralarını şenlendiren Niğde tahinlisinin sağlıklı oluşu ve tok tutma özelliği onu vazgeçilmez kılıyor.

100 TL'DEN SATILIYOR

Pide yapımında babasından öğrendiği mesleği sürdüren Murat Yenel, özenle hazırlanan tahinli pidenin tokluk hissi ve susatmayan bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Bayatlama süresi uzun olan pide için Türkiye'nin birçok ilinden sipariş aldıklarını anlatan Yenel, "Çok şükür bu mesleğe mensubum ve severek yapıyorum. Babamdan almış olduğum mesleğe babamla birlikte devam ediyorum. Tahini pide sahurda olmazsa olmazdır. Çay ve hoşafla çok güzel oluyor, tok tutuyor. Diğer illerde de yapılıyor ama bu kadar güzel olmuyor. Niğde'ye özgü coğrafi işaretli bir lezzet bu. Ramazan'da insanlar çalışıyor, susuyor, acıkıyorlar ama sahurda tahinli pide ile çay, hoşafı beraber tüketilirse iftara kadar acıkmıyorsunuz. Fiyatlar işletmelere göre değişiyor benim işletmemde 500 gram tahinli pide 100 lira. 24 saat hizmet veriyoruz" dedi.

Niğde'de üretiliyor... 100 liraya kapış kapış gidiyor... - Resim : 1

'HERKES YAPMADIĞI İÇİN TALEP GÖRÜYOR'

Esmer un, şeker, maya, su ve bolca kullanılan tahin karışımından elde edilen hamurun belli dinlenme aşamalarından sonra 10 dakika fırında pişirilmesiyle hazırlanan tahinli pide, diğer illerden de yoğun talep görüyor. Tahinli pidenin bayatlama süresinin uzun olması nedeniyle il dışından da yoğun talep gördüğünü söyleyen Yenel, "Türkiye sınırları içerisinde her yere kargo ile gönderiyoruz. Nasıl ki Adana kebap, Adana'ya özgü bir lezzet ise, tahinli pide de, Niğde'ye özgü bir lezzettir" diye konuştu. Yarım asırdır tahinli pide üreten Ali Rıza Yenel ise "Ben, oğlum ve onun oğlu hep birlikte çalışıyoruz. Niğde haricinde illerde de üretiliyorama en fazla üretilen yer Niğde. Tahinli pideyi açıyoruz, sarıyoruz, dinlendiriyoruz ve son aşama olarak fırına veriyoruz. Ramazan ayında çok talep görüyor. Tok tutuyor ve herkes yapmadığı için de yoğun talep görüyor" şeklinde konuştu.

Niğde Ramazan