Samsun'da tavuktan zehirlenen işçilerin sayısı 213'e yükseldi!
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde tavuk yedikten sonra rahatsızlanan firma ve fabrika işçilerinin sayısı 213'e çıktı. Hastaneye kaldırılan işçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde zehirlenme skandalı yaşandı. İddiaya göre; bir yemek şirketi tarafından pişirilen tavuk yemeği,11 fabrikada çalışan işçilere servis edildi.
Yemekten bir süre sonra kusma, ateş, mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyeti gösteren 188 kişi, kendi imkânlarıyla hastaneye gitti. Daha sonra istifra ile baş dönmesi şikayetleriyle hastanelere başvuranların sayısı 213'e yükseldi.
Zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınan işçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
YETKİLİLER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yemek firmasına giderek incelenmek üzere numune aldı.
Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında, ifadesi için emniyete götürülen yemek firmasının yetkilisi, aşçı ve gıda mühendisinin işlemleri sürüyor.
İşçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak hastanelere başvuranların sayısında artış olabileceği belirtildi.