Artan yemekleri tekrar ısıtmak pratik ve ekonomik bir çözüm olabilir, ancak uygun yöntemler uygulanmadığında sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Uzmanlar, özellikle pirinç, tavuk ve dondurulmuş gıdaların doğru şekilde saklanıp ısıtılmasının büyük önem taşıdığını belirtiyor.
yemek
Türkiye'nin önde gelen tavuk markalarından Şenpiliç'in Anne Köftesi adlı ürününde Listeria bakterisine rastlanmıştı. Kamuoyunda büyük tepki çeken bu olayın ardından firmaya sembolik sayılabilecek bir ceza verildi. Kararı gören birçok kişi durumu bedelli askerlik ücretiyle kıyasladı.
Şenpiliç
Üreticiler, yem ve civciv kalitesinin düşürüldüğünü, maliyetlerin hızla arttığını ancak firmalardan yeterli zammı alamadıklarını belirtti. TÜKEBİR Başkanı Abdullah Koç, ‘Sanayiciler yükümlülüklerini yerine getirmediği sürece, üretime devam etmemiz mümkün değil.’ açıklamasında bulundu
Beyaz et
A101, BİM, MİGROS, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve ŞOK marketlerin yer aldığı 7 zincir marketin fiyatları artık bir platform altında toplandı. Ucuz ürünü bulmak için market market gezme derdi son buldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, duyurdu.
TÜBİTAK