Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Süte veya yoğurda tarçın eklemenin faydaları!

Sütünüze veya yoğurdunuza ekleyeceğiniz bir çay kaşığı tarçının faydalarını görünce şok olacaksınız! İşte sütünüze veya yoğurdunuza tarçın eklemek için 5 neden...

Süte veya yoğurda tarçın eklemenin faydaları!
A+ A-

Sütünüze veya yoğurdunuza tarçın eklemek, günlük beslenme rutininizde uygulayabileceğiniz küçük ama etkili bir dokunuştur. Bu ufak dokunuş hem damak zevkinize hitap edecek hem de vücudunuza pek çok fayda sağlayacaktır.

1- LEZZET ARTTIRIR

Tarçın, süt ve yoğurdun tadını zenginleştiren bir baharattır. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir bardak tarçınlı süt içmek, iç ısıtarak rahatlamanıza yardımcı olabilir.

2- SERBEST RADİKALLERDEN SİZİ KORUR

Tarçın, polifenoller bakımından oldukça zengindir. Bu güçlü antioksidanlar, vücudumuzdaki hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Serbest radikaller, kalp hastalıkları, kanser ve erken yaşlanma gibi birçok kronik rahatsızlıkla ilişkilendirilmektedir. Sütünüze veya yoğurdunuza tarçın eklemek, bu risklere karşı doğal bir kalkan oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

3- İLTİHAPLANMAYI ÖNLER

Günümüzde birçok sağlık sorununun temelinde kronik iltihaplanma yatmaktadır. Tarçının içeriğindeki bileşenlerin iltihap önleyici özelliklere sahip olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu özellik sayesinde tarçın, artrit, kalp rahatsızlıkları ve sindirim sorunları gibi iltihaplanmayla ilişkili durumların yönetilmesine yardımcı olabilir.

4- KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Özellikle diyabet riski taşıyan veya kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak isteyenler için tarçın harika bir doğal destekçidir. Yapılan bazı araştırmalar, tarçının kan şekerini düzenleyici etkileri olabileceğini göstermektedir. Bu sayede ani şeker yükselmelerinin önüne geçilebilir ve daha dengeli bir enerji seviyesi sağlanabilir.

5- SİNDİRİM SİSTEMİNİ RAHATLATIR

Geleneksel tıpta yüzyıllardır sindirim sorunlarına karşı kullanılan tarçın, sindirim enzimlerinin salgılanmasını uyararak besinlerin daha iyi emilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca şişkinlik ve gaz gibi rahatsız edici semptomların hafifletilmesinde de etkili olabilir. Yemeklerden sonra bir bardak ılık tarçınlı süt içmek, sindiriminize destek olabilir.

Tarçın Süt yoğurt