13 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tane tane dökülen pirinç pilavının püf noktası ortaya çıktı! Yarım kaşık eklerseniz...

Pirinç pilavını tane tane yapmanın püf noktası ortaya çıktı. Meğer tane tane dökülen pirinç pilavı yapmak bu kadar kolaymış. Peki tane tane dökülen pirinç pilavı nasıl yapılır? İçine yarım kaşık eklenen o malzeme ne?

tane tane dökülen pirinç pilavı nasıl yapılır? pirinç pilavının püf noktaları

Sofraların vazgeçilmez lezzeti pirinç pilavı, tam ölçüsü tutturulamadığında lapa lapa olabiliyor. Pirinç pilavını tane tane pişirmek isteyenler pirinç pilavı pişirmenin püf noktalarını araştırıyordu. Pirinç pilavını tane tane yapmanın püf noktası ortaya çıktı. Pilavı pişirirken eklenen yarım yemek kaşığı kadar şeker, pilavınızın tane tane dökülmesini sağlayacak. Peki tane tane dökülen pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte pirinç pilavı tarifi...

TANE TANE DÖKÜLEN PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç (ılık suda bekletilmiş, süzülmüş)

Tane tane dökülen pirinç pilavının püf noktası ortaya çıktı! Yarım kaşık eklerseniz...
2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Yarım yemek kaşığı kadar şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.

Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.

Sıcak suyu ekleyin, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Bu aşamada yarım yemek kaşığı kadar şekeri de ekleyerek iyice karıştırın. Tuz az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Eklediğiniz şeker, pilavınızın tane tane olmasını sağlayacak.

Bir kez karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Suyunu çeken pilavın üzerine bir bez koyun ve demlenmesi için dinlendirin.

Tarif Pirinç