Ramazan ayında beslenme biçimleri değişen vatandaşlara uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Alemdağ sahurda ve iftarda nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı.
Oruç
Ramazan'ın üçüncü gününde, sahur ve iftar arasında geçen 14-15 saatlik zaman diliminde ağız kokusu problemi yaşayanları ilgilendiren bir uyarı geldi. Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, oruç tutarken ağzı kokanların bazı ciddi hastalıklara sahip olabileceğini belirtti. Peki o hastalıklar hangileri?
Ramazan
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın ve aynı bölümden Dr. Öğr. Üyesi Mevra Aydın Çil, ramazan ayında sağlıklı beslenme için iftar ve sahurda tam buğday ekmeği ve su tüketiminin artırılmasını tavsiye etti.
Ramazan
Ramazan ayında vücut sağlığını koruyabilmek için sahur ve iftarda dengeli ve besleyici gıdalar tercih etmek önemlidir. Oruç süresince uzun saatler susuz kalmamak için sahurda doğru besinleri tüketmek gerekir. Peki, gün boyunca susuzluğu önlemek için sahurda hangi gıdalar tercih edilmelidir?
sahur