Kalp damar hastalıkları ölümcül riski yüksek rahatsızlıkların başında gelmektedir. Bu riski azaltmak için kullanılabilecek birçok yöntem mevcut. Bu yöntemlerden en önemli 7 tanesi ise listelendi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Süha Çetin, kalp hastalıklarından korunabilmek için önemli bilgiler aktardı.
sağlıklı beslenme"Hapşırma sırasında kalp anlık olarak durur. Bu sebeple hapşıran birine 'Çok yaşa!' deriz.", "Hapşırma sırasında bütün sistemler anlık olarak durur." gibi pek çok iddia duymuşuzdur. Peki bu gerçek mi? Gerçekten hapşırdığımız zaman kalbimiz duruyormu? İşte yanıtı...
HAPŞIRIKBilim insanları, 380 milyon yıllık çeneli bir balık fosilinde dünyanın bilinen en eski kalbini keşfetti. Avustralya'daki Curtin Üniversitesi'nden araştırmacılar, fosilleşmiş mide, bağırsak ve karaciğerin yanında "güzel korunmuş" bir kalp buldu.
BİLİMHer gün dünyada yüz milyonlarca kişi tarafından kullanılan Aspirin, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olmasına rağmen yan etkileri ile hayati tehlike yaratacak düzeyde. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Okan Uzun, aspirinin hekim kontrolünde kullanılması konusunda uyardı.
ASPİRİNSağlığımız için tükettiğimiz yiyeceklere her zaman dikkat etmek ve belirli gıdalardan kaçınmak büyük önem taşımaktadır. İşte kardiyologların özellikle uzak durmanızı söylediği ve hayatınızdan tamamen çıkarmanız gereken 20 besin...
SağlıkYalnızlaşma insan sağlığını bozuyor. İngiltere’de yapılan araştırma yalnızlık ve sosyal izolasyonun kalp krizi ve inme riskini 1,5 kat artırdığını gösterdi. Amerikan Kalp Derneği yalnız bireylerin sağlığını iyileştirmek için müdahalelere ihtiyaç olduğu uyarısında bulundu.
JAHASon zamanlarda toplumda artan, nedeni bilinmeyen ani ölümlerin çoğalmasıyla Prof. Dr. Hamza Duygu, kalp hastalıklarına dikkat çekti. Kalp hastalıkları kaynaklı ani ölümlerin erkeklerde kadınlara oranla 3-4 kat daha fazla görüldüğünü, hatta bu oranın 45-60 yaş arasında 7 kata kadar çıktığını söyledi.
Sağlık