Son Yazıları

Bulanık Bir Portre: Oppenheimer

Siyah beyaz kısımlar objektifmiş, renkli kısımlar yönetmenin yorumuymuş.”, “Patlamalar dahil hiçbir sahnede bilgisayar efekti kullanılmamış.” Buna benzer cümleleri duymadıysanız sosyal mekanlara daha sık oturmalısınız ya da etrafta konuşulanlara biraz kulak kabartmalısınız. Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmi tam da bu şekilde kulaktan kulağa yayılıyordu. Ta ki Barbie karşısında konumlanana kadar.

Barbie’nin tüm dünyada yaptığı viral reklam yatırımları karşısında Oppenheimer, Barbie karşıtlığının bayrağı olarak bedavadan viral oldu. As’ın üstüne atılan “Koz” gibi kampanyanın üstüne kondu. Eskişehir’de filmi izlemeye giderken biz de “Barbici değil harbiciyiz.” diyerek tarafımızı belli ettik. Bu fanatik kapışmanın nihai kazananı Amerikan film endüstrisi, orası muhakkak… Öte yandan aşko kuşko Barbie filmi karşısında tarihsel bir meseleyi ustalıkla işleyen Oppenheimer’ın ülkemizde gişe lideri olması anlamlı.

Yazının Devamı

Eskişehir Sanayi Kongresi’nde Konuşulmayanlar

7 Haziran 2022 Salı günü düzenlenen Eskişehir Sanayi Kongresi’ne parti heyetimizle katıldık. Eskişehir Sanayi Odası ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle düzenlenen kongrede, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ana konuşmacıydı. Eskişehir Valimiz Erol Ayyıldız da Eskişehir sanayimizin başarılarını vurgulayan moral verici bir konuşma yaptı. Türkiye’nin lokomotif sanayilerinden olan Eskişehir sanayisinin gündemi, sorunları ve talepleri Türkiye’den farklı değil.

Yazının Devamı

Selçuk Tepesiz

Son dönemlerde "yeni nesil" bir gazetecilik ortaya çıktı. Batı'dan ithal edildi demek daha doğru olur. Her şeyimiz ithal ve "yeni", gazeteciliğimizin yerli ve "eski" olması kabul edilemezdi. (!)

"Yeni nesil" gazetecilerimiz, soru sorar, cevabını dinlemez. "Sert Sorular, Keskin Sorular, Ters Sorular" diye pazarlar. Abartıların makbul olduğu, kebapçıların et tokatladığı, çiğköftecilerin müşteri tokatladığı günümüzde, gazeteciye de konuk tokatlamak düşerdi.

Yazının Devamı

Balon Gibi Şişip Patlayan “Kurtarıcılar”

Yıl 2018. Cumhurbaşkanlığı seçimleri...

“Büyük kurtarıcı” Muharrem İnce, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Tabanında büyük bir sevinç...

Yazının Devamı