Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kavurmanız sert mi oluyor? Ustaların sırrı açıklandı: İşte herkesin merak ettiği o püf noktaları!

Kurban Bayramı'nda etin en lezzetli hali sofraları süslemeye hazırlanıyor! İşte lokum kıvamında, dağılmayan ve ağızda eriyen kavurma pişirmenin altın kuralları…

Kavurmanız sert mi oluyor? Ustaların sırrı açıklandı: İşte herkesin merak ettiği o püf noktaları!

Kurban Bayramı’nın vazgeçilmez tatlarından biri olan kavurma, doğru tekniklerle pişirildiğinde adeta damak çatlatıyor. Ancak çoğu kişi, eti sert ya da kuru pişirmekten şikayet ediyor. Usta kasaplar ve şeflerin önerdiği yöntemlerle evde yumuşacık, lezzetli ve lokum gibi kavurma yapmak artık çok kolay. Bayram sabahı sofraların baş tacı olacak bu özel lezzet için dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizler için derledik.

ET SEÇİMİ KAVURMANIN LEZZETİNİ BELİRLER

Kavurma için en uygun et tercihi, yeni kesilmiş dana ya da kuzu etidir. Özellikle but ve kol kısımlarından alınan etler, kavurma için idealdir. Yağ oranı dengeli olan etler hem daha lezzetli olur hem de kuruma yapmaz.

Kavurmanız sert mi oluyor? Ustaların sırrı açıklandı: İşte herkesin merak ettiği o püf noktaları! - Resim : 1

ETİ DİNLENDİRMEYİ UNUTMAYIN

Kesilen kurban eti mutlaka birkaç saat dinlendirilmelidir. Etin sinirleri gevşemeli, suyu toparlanmalıdır. Dinlendirilmeden tavaya atılan et, hem sert olur hem de suyunu salar.

KAVURMAYI DÜŞÜK ISIDA VE SABIRLA PİŞİRİN

Kavurmanın sırrı kısık ateşte yavaş yavaş pişirmektedir. Tavanın kapağını kapatmadan, kendi yağıyla ağır ağır kavrulan et hem yumuşak olur hem de suyunu içinde tutar.

KUYRUK YAĞI LEZZETİ KAT KAT ARTIRIR

Kavurma yaparken kuyruk yağı kullanmak, ete eşsiz bir aroma katar. Birkaç parça doğranmış kuyruk yağı, etin yağıyla birlikte eriyerek kavurmaya lezzet verir.

Kavurmanız sert mi oluyor? Ustaların sırrı açıklandı: İşte herkesin merak ettiği o püf noktaları! - Resim : 2

BAHARATLARI SON AŞAMADA EKLEYİN

Tuz ve baharatları pişirme işleminin sonuna doğru eklemek gerekir. Erken eklenen tuz, etin sertleşmesine neden olabilir. Karabiber, kekik gibi baharatlar ise son dokunuş için idealdir.

CAM KAPTA DİNLENDİRİP SERVİS EDİN

Pişen kavurmayı cam bir kaba alarak üzerine tereyağı gezdirip biraz dinlendirin. Böylece etin lezzeti artar ve lokum kıvamına ulaşır.

Kurban kurbanlık Tarif