Kurban eti nasıl saklanmalı? Uzman isim uyardı
Kurban Bayramı’nda kesilen etin sıcakken hemen buzdolabına konulmasının sağlık açısından sakıncalı olduğunu vurgulayan Amasya İl Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü İsa Kaya "Öncelikle etin kanı tamamen akıtılmalı, sonrasında ise oda sıcaklığında 3-4 saat bekletilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Etin dinlenmeden tüketilmesinin sindirim sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan İsa Kaya, "Kurban etleri geniş bir kapta, temiz ve serin bir ortamda havalandırılarak dinlendirilmelidir. Bu, hem lezzet hem de güvenli tüketim açısından önemlidir. Vatandaşlarımız bazen aceleci davranarak eti hemen pişiriyor. Ancak bu, sağlık açısından doğru değil" ifadelerini kullandı.

ETİN SAKLANMA ŞARTLARI
Etin saklama şartları hakkında da bilgi veren Kaya, "0-3 derece arasında buzdolabında 3 güne kadar, kıyma halinde ise en fazla 1-2 gün saklanabilir. Daha uzun süre muhafaza edilecekse, -18 derecede dondurulmalıdır. Ancak çözülen et tekrar dondurulmamalı ve hemen pişirilmelidir. Çözdürme işlemi buzdolabında yavaşça yapılmalı, oda sıcaklığında çözdürmek mikroorganizma riskini artırır" diye konuştu.
'SAKATATLARLA ETLER AYRI MUHAFAZA EDİLMELİ'
Sakatatlarla etlerin ayrı muhafaza edilmesi gerektiğini de vurgulayan Kaya, çapraz bulaşmaları önlemek için sakatatların ayrı kaplarda tutulmasının önemine dikkat çekti.
Arefe günü kargolar çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda kargo firmaları açık mı?Hayatın İçinden
Muğla'da uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmıyor: 43 şüpheli tutuklandıGündem