Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 10°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Pratik yemek deyince de o! Üstelik hiç bulaşık çıkmayacak! Tek tencerede köfteli pilav tarifi...

Davet sofralarına bile yakışıyor ancak yapımı çok pratik! Üstelik bu tarifi yaparken mutfak asla dağılmıyor ve bulaşık çıkmıyor. İşte karşınızda tek tencerede köfteli pilav tarifi...

Pratik yemek deyince de o! Üstelik hiç bulaşık çıkmayacak! Tek tencerede köfteli pilav tarifi...

Köfte ve pilav geleneksel Türk sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. 7'den 70'e köfte ve pilav ikilisini sevmeyeni neredeyse bulamazsınız. Ancak bu tarifi klasiklerinden ayıran bir özelliği var: tek tencerede pişiyor olması. Yani neredeyse sıfır bulaşıkla ve son derece pratik bir şekilde tek tencerede köfteli pilav yapabilirsiniz. Hazırsanız tarife başlayalım...

KÖFTELİ PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Köfteli pilavın köfteleri için:
300 gram dana kıyma
1/2 adet rendelenmiş soğan
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
3 yemek kaşığı un

Köfteli pilavın pilavı için:

1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 adet rendelenmiş soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş domates
2,5 su bardağı kemik suyu
1 tutam tuz

Köfteli pilavın servisi için:

3-4 daltaze fesleğen(opsiyonel)
1 tutam parmesan(opsiyonel)
1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı

TEK TENCEREDE KÖFTELİ PİLAV NASIL YAPILIR?

1- Köfteli pilav için önce pirinçleri geniş bir kaseye koyup üstüne tuz ve kaynar su ekleyip oda sıcaklığında beklemeye alın. Pirinçler kabardıktan sonra yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bekletin.

2- Köfte için kıymayı rendelenmiş ya da robotta geçirilmiş soğan, tuz ve karabiberle yoğurun. Harçtan ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve dışlarını una bulayın.

3- Geniş bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyup orta ateşte ısıtın. Köfteleri tencereye alıp dışlarını renk aldırana kadar kızartın. Kızaran köfteleri tencereden süzerek alın.

4- Tencereye rendelenmiş yarım soğan ve ince kıyım sarımsakları koyup biraz kavurun ve tencereye domates rendesini ekleyin. Domates rendesi ısındıktan sonra kemik suyunu da tencereye ekleyip bir taşım kaynatın.

5- Kaynar karışıma pirinçleri dökün ve tuzu da ekleyip bir defa karıştırın. Son olarak köfteleri de pirinçlerin üzerine yerleştirin, tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık hale getirin.

6- Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve pilavın üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika demlendirin.

7- Demlenen köfteli pilavı servis tabağına aldıktan sonra hemen servis edebilirsiniz ya da ince kıyım taze fesleğen, biraz parmesan peyniri rendesi ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

yemek Tarif Köfte Pilav