Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 12°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kanuni'nin en sevdiği çorbaydı: Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır?

Soğuk günlerde akşam yemeğine farklı bir çorba hazırlamak isteyenlere özel, Kanuni Sultan Süleyman'ın en sevdiği çorba tarifini derledik. Süleymaniye Çorbası, sofranızdan artık eksik olmayacak. Peki Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? Süleymaniye Çorbası içinde ne var? Süleymaniye Çorba tarifi
A+ A-

Osmanlı saray lezzetleri arasında yer alan Süleymaniye Çorbası, günümüzde de kış aylarında sofralardan eksik olmuyor. Rivayete göre Kanuni Sultan Süleyman'ın en sevdiği çorba olan Süleymaniye Çorbası, ismini de buradan alıyor. Soğuk havalarda içinizi ısıtacak tarifler arasında yer alan bu çorba tarifi, sofranızı da Osmanlı sofrasına çevirecek. Peki Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? Süleymaniye Çorbası malzemeleri neler?

SÜLEYMANİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet domates

Kanuni'nin en sevdiği çorbaydı: Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? - Resim : 1
1 adet kabak
Yarım demetten daha az ıspanak
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yeterince sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Köfte için:

200 gram dana kıyma
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:

Mercimeği yıkayıp süzdükten sonra, tencereye alarak yeterli miktarda suda haşlayın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi rendeledikten sonra, bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
Rendelediğiniz havuç, kabak, domates ve patatesi sırasıyla tavaya ekleyerek kavurun. Yeterince su ekleyerek hafifçe pişirin.
Daha büyük bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine un ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun.
Pişen sebzeleri ve haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte bu tencereye aktarın.
2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi tencereye ekleyin.

Kanuni'nin en sevdiği çorbaydı: Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? - Resim : 2

Köfteler için karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiber alıp yoğurun ve minik toplar haline gelecek şekilde yuvarlayın.
Az yağlı bir tavada köfteleri sıklıkla çevirerek pişirin.
Ispanakları iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Pişen çorbanın içerisine ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin.

Süleymaniye Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun!

kapak görsel: sofra.com

Osmanlı yemek sarımsak Köfte kabak