Mustafa İlker Yücel

milkeryucel@gmail.com

Son Yazıları

İmamoğlu’nun Batı basınında verdiği mesajlar

Ekrem İmamoğlu Batı basınına yazmayı çok seviyor.

Washington Post, Die Welt, The Economist vd.

Yazının Devamı

Kanlı mazbata!

Org. Necati Özgen’le Fenerbahçe Orduevi’nde buluştuk. Yıl 2018. Özgen, Eşref Bitlis’in askeri. Hangi tepede kaç mağara var, ezbere sayıyor. Harita üzerinde konuşurken Dağlıca Taburu’nun bulunduğu bölgeye bakışı biraz uzun sürdü. Parmağını koydu ve ‘Burada seçkin subaylar görevlendirilir. Zor arazidir.’ dedi. O an söylemedi ama İlker Çelikcan’ı düşündüğünü buğulanan gözlerinden anlamıştık.

Yarbay İlker Çelikcan, Dağlıca’da 6 Eylül 2015’te şehit oldu. Özel bir subay olduğunu 65. Mekanize Piyade Tugayı’nda askerlik yaparken, şehit olduğu bilgisi tabura geldiğinde, komutanların üzüntüsünden anlamıştım.

Yazının Devamı

Özal ve Evren’e taviz vermeyen gazeteci

Yarım asırlık birikimiyle Türk gazeteciliğinin deneyimli ismi Ahmet Coşkunaydın, Ulusal Kanal’da yayınlanan Ezber Bozan programına konuk oldu. Yakın tarihimizin tanığı Coşkunaydın sorularımıza şu yanıtları verdi.

Meslekte kaç yılı devirdiniz?

Yazının Devamı

Hakan Fidan’ın ‘NATO sistemi’ tanımı

Sakarya Meydan Savaşı’nı kaybetseydik bir sisteme bağlanmış olacaktık. Emperyalist Batı sistemi ülkemizi yutacaktı.

Atatürk Devrimi; tam bağımsızlığı hedefleyen milliyetçi duruşuyla kalkan oldu, halkçı ve devletçi hamleleriyle ‘sisteme’ karşı milletimizi korudu ve ayağa kaldırdı. Türk milleti, ‘cibiliyetimize uygun kendi sistemini’ kurdu.

Yazının Devamı

‘Yaptırımlara Uyum Şeması’ kararı

Aydınlık, 26 Şubat 2024’te ABD Büyükelçilik görevlilerinin kapı kapı dolaşıp Türk firmalarını tehdit ettiğini kamuoyuna duyurmuştu.

Ülkemizin ticari faaliyetlerine müdahale edenlerin isimleri haberimizden sonra internet sitelerinden hızla kaldırıldı.

Yazının Devamı

‘Kırmızı Kitap’ımız var doğru stratejimiz yok

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi güncelleniyor. Namıdiğer: Kırmızı Kitap. Bu öyle bir metin ki; TBMM’de belgenin içeriğine ters bir tane yasa bile çıkmaz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamasına göre Belge’nin yazımı 2024 yılı sonunda tamamlanacak. Kırmızı Kitap’ın tam metni hiçbir zaman yayımlanmadı. Sadece bazı ipuçları basına sızdırılıyor.Son yaşadıklarımızdan hareketle şöyle bir çıkarım yapabiliriz: - FETÖ adlı CIA aparatı devlet içinde, hükümetlerin yardımıyla örgütlendi ve Kozmik Oda’ya kadar girdi. Darbeye kalkışma gücüne ulaştı. - PKK/YPG Suriye’de Danimarka büyüklüğünde bir alanı ABD desteğiyle işgal etti. PKK’nın partisi HDP/ DEM açıktan faaliyet yürütüyor. Bu da yetmiyor; Hazine’den terör destekçisi partiye ödeme yapılıyor. - Ekonomide dışa bağımlılık, devleti acziyete düşürdü. - Mavi Vatan’da 2020'den sonra geri çekildik. - İstihbarat örgütlerinin oyuncağı olan tarikat ve cemaat yapılanmaları son hızla devlet içinde örgütlenmeye devam ediyor. - Türkiye Cumhuriyeti pasaportu verilmiş şahıslar Kilise’ye saldırı düzenliyor, Cami’de bir imam bıçaklanıyor, Adliye’yi basma girişimi oluyor. İç cephe zafiyet içinde. - ABD’li diplomatlar ellerini kollarını sallaya sallaya Türk iş insanlarını tehdit ediyor. Vatan Partisi dışında hesap soran yok. Tüm bunlar Milli Güvenlik’le ilgili değil mi? Kırmızı Kitap yürürlükteyken neden yukarıda sıraladığımız güvenlik sorunlarını yıllardır yaşıyoruz? Demek ki Kırmızı Kitap’ımız var ama tehdidin kaynağına yoğunlaşan doğru bir stratejimiz yok! Konumlanışımızı ABD ve AB kaynaklı tehditlere karşı yapmazsak ‘strateji belgesi’ devlet zaafını örten bir metin haline gelir. Dolayısıyla güvenlik bürokrasisi ‘Kırmızı Kitap’ın içindeki NATO mavisini kazıma sorumluluğuyla karşı karşıyadır. Yoksa; yığınakta yapılan hata 15 Temmuz'da olduğu gibi TBMM’ye bomba olarak döner!

Yazının Devamı

'Müslüman İsrail' isteyenlerin planı

Ezber Bozan programına bu hafta Türkiye Caferilerinin Lideri Selahattin Özgündüz konuk oldu. Ulusal Kanal'da geçen pazar günü yayımlanan programda Özgündüz, Türkiye'nin güvenlik sorunlarını ancak komşularıyla çözebileceğini vurguladı. 'Müslüman İsrail' planına karşı İran'la birlikte adım atılması gerektiğinin altını çizen Özgündüz, her iki ülkenin birbirlerine karşı güven problemi yaşadığını emperyalist-siyonist güçlerin de bu durumdan memnun olduğunu belirtiyor. Özgündüz'ün sorularımıza verdiği yanıtları okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:

Yazının Devamı

'Kamucu-devrimci dönemi başlatalım'

AFAD İstanbul Kurucu İl Müdürü ve Vatan Partisi Fatih Belediyesi Başkan Adayı Bostan, belediye kaynaklarının boşa harcandığını, buna ancak vatansever ve devrimci bir partinin dur diyebileceğini bildiği için Vatan Partisi’nden aday olduğunu açıkladı

Ulusal Kanal’da yayımlanan Ezber Bozan programının son konuğu AFAD İstanbul Kurucu İl Müdürü ve Vatan Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Gökay Attila Bostan oldu. Programa geçen pazar günü katılan Bostan “Türkiye’nin kaynakları çar çur ediliyor. Vatanseverliği her şeyin üstünde tutan, sıkı, merkeziyetçi, devrimci bir partinin üstesinden gelebileceği sorunlarla karşı karşıyayız.” dedi. İşte sorularımız ve Bostan’ın yanıtları:

Yazının Devamı

Katil Gaziantep’te!

AK Parti’nin ABD’ye bölgemizde alan açan politikaları Mehmetçiğe kurşun olarak dönüyor. Sık sık PKK’lılarla görüşen ABD Suriye Özel Temsilcisi Granger, 15 Aralık’ta Türkiye’de Suriyeli muhaliflerle buluştu. Ardından şehit haberleri geldi.

ABD’nin Suriye Bölgesel Platform Direktörü Nicholas Granger geçen hafta Gaziantep’te Suriye Geçici Hükümet Başbakanı sıfatını kullanan Abdurrahman Mustafa’yla görüştü. Bu önemli görüşme Türk basınında sadece Aydınlık’ta yer aldı. Türkiye ve Suriye’yi bölmek isteyen ABD’nin, Suriye’deki en yetkili ismi Granger, Suriyeli muhaliflerin önüne yeni planlarını koydu. Altını çizelim: PKK’yı silahlandıran, Mehmetçiği hedef alan ABD, bölücü faaliyetlerini Türkiye topraklarında dikte etti!

Yazının Devamı

Alman devletinin Türkiye’ye karşı kullanacağı yeni araç

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyareti sebebiyle hatırlatma zamanı: Bundan tam iki ay önce Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, 16 Eylül’de Köln’de Süleymancıların merkezini ziyaret etti. İslam Kültür Merkezleri Birliği adıyla faaliyet yürüten Süleymancılar 50. kuruluş yıl dönümlerini Almanya Cumhurbaşkanıyla kutladı.

Steinmeier konuşmasında Süleymancıları öve öve bitirememişti. ‘Dayanışma merkezi’ dedi, ‘İslam’ın ikinci vatanının Almanya olduğunu’ iddia etti. İslam Kültür Merkezleri Birliği’ni ‘Müslüman kültürünü yaşatan merkezler’ olarak tanımladı. Buraya girenlerin ‘iç huzura eriştiğini’ savundu. Tilavetleri övdü. Şu vurgusu da dikkat çekti: ‘Din, güç kaynağıdır. Dinlerin gücünü uyum için kullanmak üzere elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.’

Yazının Devamı

Diyarbakırlı yoksul bir Kürt’ün emperyalizmle meydan savaşı

Bayram Yurtçiçek 1949’da Diyarbakır Silvan’da yoksul bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Öğretmen oldu. Haksızlık gördü, müdahale etti. Sürgün cezası verildi ama boyun eğmedi.

1968 kuşağının ‘Tam Bağımsız Türkiye’ mücadelesinde, Milli Demokratik Devrimci saflarda öne çıktı. 1972’de tutuklandı. 1974’te Aydınlık’ın Diyarbakır bürosunu kurdu. Yine tutuklandı. Yılmadı. Tahliye olur olmaz bu sefer Toprak İş Sendikası’nı örgütledi, yoksul tarım işçilerinin ‘ağabeyi’ oldu. 1975’te bir daha tutuklandı. Çelikleşti.

Yazının Devamı

Özel’in seçilmeden önce açıkladığı siyaset

CHP’ye yakın gazeteci ve köşe yazarları Özgür Özel’in yeni siyasetlerle Parti’yi yöneteceğini yazarak küskün seçmene umut vermeye çalışıyor. Peki bu iddia doğru mu? Yanıtını bir ay önce Aydınlık’ta vermiştik. 5 Ekim’de, gazetecilerle buluştuğu bir toplantıda, Sayın Özel’e, CHP’yi hangi siyasetlerle yöneteceğini sorduk:

İlk olarak Özel’in ‘kayıt dışı siyaset’ iddiasını açmasını istedik. Bilindiği gibi arkada bıraktığımız dönemde FETÖ, CHP içinde hücreler kurmuştu. FETÖ’cüler başdanışmanlık makamına kadar yükseltildi ve siyasetlere, söylemlere damgasını vurdu. PKK/HDP’ye karşı çıkmak da CHP Genel Merkezi’nde artık anormal bir durum olarak karşılanıyor. Özel, yanıtında bu çizgiyi reddettiğine dair herhangi bir ifadede bulunmadı. Kongre konuşmasında da ‘Selahattin Demirtaş’a selam vererek Batı’ya mesaj yolladı. Bugün Demirtaş’ı savunmak ABD ve AB’nin Türkiye’ye müdahalesini savunmaktır.

Yazının Devamı

TCG Anadolu’nun güvertesinde 29 Ekim

İstanbul Boğazı’nda yapılan tarihimizin en görkemli geçit törenini 50 gazeteciyle birlikte komuta merkezinde; TCG Anadolu gemisinde izledik. 100 gemi buradan sevk ve idare edildi.

Önce şunun altını çizelim: Çok değil, 10 yıl önce güçlü ordunun, milletimizin birliğini, özgürlüğünü ve ülkemizin bağımsızlığını savunmak açısından önemini vurguladığımız günlerde ‘darbeci, militarist’ olmakla itham ediliyorduk. Kamuoyunda, bu yüzeysel liberal tutum hakim durumdaydı. Siyasi iklimi FETÖ kalemleri belirlediği için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Aydınlıkçılar özel olarak hedef alındı. Milli bayramları yasaklama hamlesi bile yapılmıştı. Türk Milleti o kararları meydanlarda yırtıp attı. Bugün yeni bir süreçteyiz. ‘Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye’ söyleminin haklılığını artık herkes görüyor.

Yazının Devamı

Ağlayarak savaş kazanılmaz

Türkiye’de Ak Parti Hükümeti’ne yakın medyanın Filistin yayınlarını ibretle izliyoruz. Özetle şöyle yapılıyor: Bomba İsrail uçağına yerleştirildi, pilot uçağa bindi, uçak kalktı, Gazze’ye geldi, pilot düğmeye bastı, bomba uçaktan fırlatıldı, bomba düşmeye başladı, bomba patladı… Madem gözünüzü İsrail’den ayıramıyorsunuz en azından İsrail kamuoyundaki panik ve şaşkınlığa bakın diyoruz. O da yok! 

İsrail toz duman. Basın ‘tarihi darbe’ başlıkları atıyor. Bakanlarına ‘çete bunlar’ diyen bile var. Demir kubbe delik deşik oldu. Tel Aviv’in ayakları titriyor. Halk, Hükümet’in istifasını istiyor. Yönetim tepkiyi bastırmaya çalışıyor. Ordu ve istihbarat arasındaki problemler büyüyor. Hizbullah harekete geçecek diye ödleri patlıyor. İsrail askerleri Netanyahu’ya sert tepki gösteriyor. 

Yazının Devamı

CHP’nin ‘demokrasi şöleni’

CHP İstanbul İl Kongresi'nde amigolar saatlerce slogan attı. Kürsüye çıkanlar önce laf atanlarla uğraştı, sonra kendisinden önceki konuşmacıya laf attı. Divan Başkanı bağırış çağırışlar arasında sesini duyurmaya çalıştı. Eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kürsüye çıkarken yuhlayanlar oldu. Kaftancıoğlu yuhlayanları kucaklamak istediğini açıkladı, itiş kakış şeklinde bütünleşme yaşandı. Sezgin Tanrıkulu ‘CHP devlet çizgisinde muhalefet partisi olamaz’ dedi, ‘Beni kabulleneceksiniz!’ diye haykırdı. Bedri Baykam ‘Atatürkçülerin CHP’den dışlandığını’ söyleyerek herkesi şaşırtmak istedi. Berhan Şimşek de konuşmasını engellemek isteyenlere ‘Sizi Metin Külünk mü buraya gönderdi’ diye sordu. Bir delege HDP’nin bayraklaştırdığı isimleri saydı, ‘Değişeceksek buraya doğru değişeceğiz’ dedi.

Yazının Devamı

Altın Portakal’da görmek istediklerimiz

Altın Portakal’da FETÖ’yü mağdur gösterme çabası vatanseverlerin hızlı müdahalesiyle boşa çıkarıldı. Şimdi yeni bir konuyu gündeme getirebiliriz.

Aydınlık Kültür Sanat Sayfası yöneticilerinden Rozerin Doğan tartışmalara önemli bir boyut getirdi: Festivallerde umutsuzluğa ödül veriliyor!

Yazının Devamı